Nazorginstructies piercing

Nadat je een piercing hebt laten zetten, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat het goed geneest en om complicaties te voorkomen. Hier zijn enkele nazorg instructies voor piercings:

  1. Was je handen voordat je de piercing aanraakt of schoonmaakt. Raak de piercing alleen aan als het nodig is, bijvoorbeeld bij het schoonmaken en het balletje aandraaien.

  2. Maak de piercing minstens tweemaal per dag schoon met een milde zeep. Gebruik hiervoor geen alcohol, waterstofperoxide, omdat deze de huid kunnen irriteren.

  3. Draai of beweeg de piercing niet. Dit kan de genezing vertragen en irritatie veroorzaken.

  4. Vermijd zwemmen, sauna's, stoombaden en andere activiteiten waarbij de piercing in contact kan komen met vuil of bacteriën.

  5. Vermijd strakke kleding en sieraden die tegen de piercing wrijven.

  6. Raak de piercing niet aan met vuile handen of objecten.

  7. Vermijd het gebruik van make-up, parfums en lotions in de buurt van de piercing.

  8. Eet gezond en drink veel water om de genezing te bevorderen.

  9. Wees voorzichtig bij het poetsen van je tanden, vooral als je een tong- of lip-piercing hebt.

  10. Als je merkt dat de piercing rood, gezwollen of pijnlijk wordt, raadpleeg dan onmiddellijk een arts of piercer. Dit kan een teken zijn van een infectie of een andere complicatie.

Het is belangrijk om deze nazorg instructies zorgvuldig te volgen om de genezing te bevorderen en complicaties te voorkomen. Als je vragen hebt of je zorgen maakt over je piercing, neem dan contact op met je piercer of een medische professional voor advies en behandeling.

Boek je in3 consult

Ontdek alle mogelijkheden, boek een gratis consult in onze shop.

Koop alleen met in3 als je weet dat je de openstaande bedragen op tijd kunt betalen.

Lees meer over in3 en alle voorwaarden hier. In3 wordt aangeboden door in3, de voorwaarden van in3 zijn geldig op alle betalingen.